Sortering av matavfall

MatavfallI vår förening kan vi sedan en tid tillbaka sortera vårt matavfall. Detta sker genom att man lägger matavfall i en brun papperspåse som finns att hämta i tvättstugan – det är dock viktigt att det bara är matavfall och att det läggs i den bruna påsen som är avsedd för detta. Stockholms stad hämtar nämligen inte vårt matavfall om det ligger annat avfall i behållarna för matavfall. Det har dock slängts fel saker i behållarna under rötmånaden augusti och därför tömdes inte behållarna. Detta bidrog till en massa flugor och otrevlig lukt kring behållarna på grund av att avfallet hade ruttnat. Vi fick själva se till att tömma kärlen i de vanliga sopkärlen och skölja ur matavfallsbehållarna – en onödig och tråkig hantering som också innebar att matavfallet nu blev till brännbart istället för biogas.

Exempel på sådant som inte får slängas i matavfallskärlen är blommor (även snittblommor), jord (även matjord), krukväxter, ört- eller salladskrukor och vinkorkar – även om man kan tycka att det borde kunna omvandlas till biogas. En mer utförlig beskrivning kan du hitta här och i bilden här intill.

Vi ber därför alla boende som vill använda matavfallssorteringen att följa dessa enkla regler – eller slänga maten i kärlen för brännbart om det känns för svårt. Annars riskerar vi att bli av med denna service.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s