Första advent – brandvarnardagen

Sovgott_460Förutom att första advent och julen är en mörkare tid då vi tänder mycket ljus så är det också en tid då vi bör passa på att se över vårt brandskydd. På myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB har man tillsammans med övriga nordiska länder bestämt sig för att 1:a december är brandvarnardagen – då man genom information till allmänheten påminner om hur viktigt det är att kontrollera sin brandvarnare. Detta gör man enklast genom att trycka på knappen!

Din säkerhet finns mer information om vad man bör tänka på kring brand och eld.

Tänk på att öppen eld – såsom ljus och eldstäder – är vanliga orsaker till brand i hemmet och se till att släcka levande ljus när du lämnar dem. En annan vanlig orsak är uttjänta elektronikprodukter som gamla och slitna elljusstakar.

Som komplement till brandvarnaren kan det vara bra att skaffa en brandfilt och/eller handbrandsläckare. Det är ditt ansvar som boende att se över ditt brandskydd!

Trevlig advent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s